Events

Hele sæsonen: Søby Brunkulslejer set fra luften

Dronefotos

 

Udstilling i smedjen hver dag kl. 10-17. I butikken sælger vi postkort fra udstillingen.

Dronefotografen Lars Nielsen besøgt første gang Søby Brunkulslejer i 2021 og første gang var der to oplevelser, der slog og fascinerede ham: De store sandbunker – tipperne – der som det eneste står ubevokset tilbage og så de fantastiske farvestrålende søer.

 

”De ligner klippeformationer fra de varme lande, med farver fra brunkulsresterne og med fantastiske former, som er skabt af de sidste 50 års regn og blæst. Søerne ligger mange steder klods op ad andre søer med andre farver, og nogle gange skifter den enkelte sø også farve”, siger Lars Nielsen.

 

”Desværre er det de færreste, der får set disse syn, for mange af områderne er enten umulige at komme til uden båd eller livsfarlige at færdes i. Selvom arealerne viser, hvor galt det kan gå, når mennesker blander sig, så viser det også, at naturen stille og roligt kommer tilbage, hvis den får fred og ro”, siger han.

The Last Rider

Mandag 2. oktober kl. 19.00

 

Museets huse og udstillinger er åbne fra kl. 10.00.

 

Entré og foredrag samt kaffe/kage efter filmen KUN 50 kr. (Årskort gælder ikke).

Billetter sælges kun ved indgangen. I butikken sælger museet drikkevarer og is.

***

Som led i DOX dokumentar festival 2023 viste Herning 20. marts filmen The Last Rider på Søby Brunkulsmuseum, og den blev ugens mest sete film.

Mange nåede dog ikke at se filmen første gang eller var forhindret, så på talrige opfordringen gentager festivalen den store succes.

 

Greg LeMond og Laurent Fignon havde en af de mest legendariske rivaliseringer i cykelsporten. Filmen følger den utrolige historie under det største cykelløb i historien, Tour de France 1989, og om hvordan amerikanske Greg LeMond stod over for forræderi og døden, men fuldførte et af de mest bemærkelsesværdige comebacks i cykelhistorien.

Den engelske film med Alex Holmes som instruktør varer 96 minutter og har danske undertekster.

 

I Tour de France 1989 deltog herningenseren Per Pedersen, som i fem år kørte som professionel hos franske RMO og derefter tre år for spanske Seguros AMAYA. I januar 1994 startede han Per P Cykler i Snejbjerg sammen med Jette.

 

Efter filmen vil han kommentere filmen, løbet og rivaliseringen samt andet om cykling. Det sker sammen med tidligere sportsredaktør på Herning Folkeblad, Jan Svendsen, som nu er formand på Søby Brunkulsmuseum.

Natur-tur

Søndag 8. oktober kl. 14.00

 

Vi begynder med Jan Svendsens rundvisning i den naturhistoriske afdeling på Voldsgaard, og derefter kører vi i egen bil til Mount Søby og ørkenlandskabet.

 

Her går vi 2,3 km en rute, som bestemt ikke er for gang-besværede.

 

Prisen er 80 kr. inkl. guide og kaffe. Tilmelding senest 5. oktober på tlf. 53 37 71 59.

Efterårsferie

14.-22. oktober 

 

Nærmere program følger.

 

Velegnet for bedsteforældre og børnebørn. Tirsdag-fredag: For børn skattejagt, legeplads og aktiviteter med vejleder kl. 10-12. 

 

Tirsdag-fredag er der gratis rundvisning (når entreen er betalt, hvor årskort gælder) og uden tilmelding fra kl. 13.00.

 

Tirsdag-søndag griller vi pølser til frokost.

 

Lørdag 21. oktober bustur med afgang kl. 13.00. Pris med eftermiddagskaffe 180 kr. (Årsdækker entreen på 50 kr.) Tilmelding senest 18. oktober på tlf. 53 37 71 59.

 

Bustur med Jan Svendsen som guide gennem lejerne, Fasterholt, Søbylund og Kølkær. Rundvisning på museet og kaffe i Forsamlingshuset.   

 

Søndag 22. oktober henholdsvis kl. 10.00 og kl. 13.00 cykeltur med Jan Svendsen på to forskellige NYE ruter på hver 17 km. Prisen dækker entré, guide og kaffe. Én tur koster 80 kr. og to ture 100 kr. Årskort dækker entreen. Ingen tilmelding.

 

Søndag 22. oktober ordinær sæson slutter. I dagens anledning byder vi på kaffe og saftevand hele dagen, når entreen er betalt. Vi sælger grillpølser. Kl. 15.00 starter Harald gravemaskinen fra Aarsleff A/S.

Kul-tur

Jul i Søby Gamle Kulby

31. oktober-3. november 

 

Besøg i kulmine i Harzen, brunkuls-kraftværk ved Leipzig og vingård.

Bestil special-program.

2. og 3. december 

Salg og udstilling af gaver, dekorationer og husflid med mere. Gode ideer til kalendergaver og julegaver. Nærmere program følger.