Det sker på Søby Brunkulsmuseum

Dronefotos

 

Udstilling i smedjen hver dag kl. 10-17. I butikken sælger vi postkort fra udstillingen.

Dronefotografen Lars Nielsen besøgt første gang Søby Brunkulslejer i 2021 og første gang var der to oplevelser, der slog og fascinerede ham: De store sandbunker – tipperne – der som det eneste står ubevokset tilbage og så de fantastiske farvestrålende søer.

 

”De ligner klippeformationer fra de varme lande, med farver fra brunkulsresterne og med fantastiske former, som er skabt af de sidste 50 års regn og blæst. Søerne ligger mange steder klods op ad andre søer med andre farver, og nogle gange skifter den enkelte sø også farve”, siger Lars Nielsen.

 

”Desværre er det de færreste, der får set disse syn, for mange af områderne er enten umulige at komme til uden båd eller livsfarlige at færdes i. Selvom arealerne viser, hvor galt det kan gå, når mennesker blander sig, så viser det også, at naturen stille og roligt kommer tilbage, hvis den får fred og ro”, siger han.

Historisk bog med aktuelt fokus på energi eller kaos

Søby Brunkulsmuseum står bag udgivelsen af ”Energi eller kaos”, som forfatter og formand Jan Svendsen præsenterede på museet 22. oktober.

 

Det er sidste bind i bestseller-serien om dansk energiforsynings historie, som professor Brian Vad Mathiesen kalder ”informativ og tankevækkende.”

 

Bogen er udgivet med støtte fra VELUX FONDEN til aktive ældre, som har skrevet og layoutet bogen uden beregning.

 

Derfor går hele overskuddet til Søby Brunkulsmuseum.