Arrangementer

Det sker på museet

I løbet af året tilbyder museet en række arrangementer. De bliver hver gang omtalt på Facebook og i vores nyhedsbrev, som du kan abonnere på.

Gennem en årrække har museet den anden lørdag i juni arrangeret træf for at hædre og mindes brunkulsfamilierne. Veterantræffet omfatter også biler, ligesom vi starter den gamle gravemaskine. På Festpladsen  levende musik.

Første lørdag i august arrangerer vi Musik På Scenen, hvor Videbæk Harmonikaklub underholder.

Vi tilbyder guidede cykel- og vandreture gennem lejerne, hvor vi begynder på museet. 

I sommerferien har vi åbne rundvisninger på museet, hvor gæster blot møder op uden tilmelding. Derimod kræver vi tilmelding ved rundvisninger, som bliver fulgt op af en køretur gennem lejerne og frokost på museet – ude eller inde afhængig af vejret.

I efterårsferien har vi et specielt program, som især retter sig mod børnene, men også omfatter gratis rundvisninger på museet eller en tur rundt i lejerne med omegn plus kaffebord (forhøjet billetpris). Og så griller vi pølser.

Som noget nyt arrangerer vi anden lørdag i august bagagerumsmarked som afløser for Søby Marked.

Første weekend i december arrangerer vi Jul i Søby Gamle Kulby med udstilling og salg af husflid, hygger i Forsamlingshuset, tilbyder gratis hestevognskørsel og aktiviteter for børn samt sang med Kølkær Koret.

Til nogle arrangementer gælder forhøjet billetpris, men årskortet gælder til selve entreen og børn under 12 år har altid gratis entré.

 

Besøg os og hør mere om historien

Søby Brunkulsmuseum fortæller den unikke historie om brunkulseventyret i Danmark. Siden åbningen i 1977 har tusinder af gæster nydt godt af de lokale ildsjæles arbejde med at vise og berette om danmarkshistoriens farligste arbejdsplads og mest særprægede boplads.